Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 19:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Категорії розділу

Новини сайту [185]
Тут будуть розміщуватися короткі новини з життя нашого сайту
Програмне забезпечення [16]
Інформація про програмне забезпечення яке можна використати на уроках інформатики
Конспект [44]
Цікаві та необхідні матеріали для вчителів інформатики
План-конспект уроків [8]
Плани-конспектів уроків інформатики, та все що використовується під час уроку
Наболіло [1]
Проблеми, вирішення, спори та інше.... Одним словом НАБОЛІЛЕ!

Календар

«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Наша кнопка

Не забудьте розмістити нашу кнопку на Вашому сайті!
Сайт для підтримки вчителів інформатики


Друзі сайту

Сайт Старосалтівської гімназії Kачественный сервер шаринга, Большой выбор пакетов, Предложение для диллеров, Доступные цены http://shara.tv

Пошук

Користувальницький пошук

Наше опитування

Євроінтеграція?
Всього відповіли: 194

Архів записів

Банк ONLINE

Головна » 2008 » Жовтень » 15 » «Правильна» організація роботи комп’ютерного класу в школі.(частина 2)
09:40
«Правильна» організація роботи комп’ютерного класу в школі.(частина 2)

Ставимо операційну систему

WindowsОтже, ми маємо комп’ютерний клас! Це добре! Але тепер постало питання як правильно встановити операційну систему? Чи потрібно ділити жорсткий диск на логічні та скільки ж часу потрібно щоб повністю підготовити клас (5, 8, 10 комп’ютерів ) до повноцінної роботи.

Виходячи з свого досвіду, можу сказати, що повністю налаштувати один комп’ютер класу (форматування, встановлення windows, office, необхідних драйверів та програмного забезпечення, створення користувачів та налагодження їх прав та ін.) займе не одну годину. А якщо, скажите Ви, у Вас кілька комп’ютерів- то час автоматично збільшується в арифметичній прогресії. Тому кожен спочатку подумає – «А може не треба це роботи, щось там вже стоїть ну і добре! Якось буде…» Так- час це гроші, а їх за форматування та інші маніпуляції з комп’ютерним класом держава платить рівно стільки, щоб Ви раз в місяць витерли пил з клавіатури та з чистою совістю закрили клас на замок. Якщо Ваше ставлення до класу саме таке далі можете не читати!

Наступний текст для тих у кого «болить душа»

 

Шановний Вчителю, не так страшний чорт як його чортенята! Тому зараз я поділюся кількома важливими моментами в налагодженні комп’ютерного класу. Використавши їх, Ви  отримаєте безвідмовний, зручний в користуванні, оптимізований клас, в якому буде комфортно працювати як учню, так і вчителю.

Почнемо! Для зручності наступні поради розмісти в порядку питання – відповідь- коментар.

1        Чи потрібно форматувати жорсткий диск та розбивати його на логічні диски?

-         Так потрібно, причому бажано на три частини в пропорційному відношенні 20%, 5%,75%

o       Наприклад, якщо жорсткий диск 40Гб то після форматування ви повинні отримати три логічні диски С-10Гб, D-2Гб, Е-28Гб. Чому саме таке форматування найбільш раціональне.

§         На диску С розмістимо операційну систему, офісні програми, та необхідне (обов’язкове!) програмне забезпечення.

§          На диску Е- будуть розміщуватися документи, та додаткове програмне забезпечення.

§         Диск D- резервний на якому потрібно потрібно створити папку з необхідними драйверами, що розміщені на інсталяційних дисках. Це дасть можливість під час наступного форматування не використовувати диски, а брати драйвера з цієї папки. Також на диску D розмістимо «зліпок диска С» (про це пізніше) 

2        В якому форматі потрібно форматувати диски (Fat32, NTFS)

-         Диски С та D- бажано в форматі Fat32, а диск E в форматі NTFS

·        Чому саме С та D в форматі Fat32? А тому, що до цих дисків необхідний доступ з DOS! А диск Е матиме різнорівневий доступ, і тому для організації безпеки доступу до інформації вибираємо NTFS

3. Скільки часу потрібно, щоб встановити операційну систему на ВСІ комп’ютери класу?

            - Якщо все роботи «по чесному» то ДОВГО, але ми не будемо робити повне встановлення операційної системи на КОЖЕН! комп’ютер  класу. Як правило, комп’ютери класу (які поставлені державою),  мають однакову конфігурацію. Тому встановивши операційну систему, та офісні програми, а також налагодивши всі драйвера на одному з комп'ютерів скористаємося програмою Symantec Norton Ghost (http://hire7.net/2008/02/14/symantec_norton_ghost_v140.html, хоча вона і шароварна, але ми не будемо «дуже часто» її використовувати) для створення «зліпка» диска С. Даний зліпок збережемо на CD-R і після цього зробивши формат наступного комп’ютера, в відповідних пропорціях, встановимо операційну систему з вище згаданого зліпка. Перевірено: форматування та встановлення операційної системи з «зліпка» займає 10-12 хвилин. Отже, якщо клас має 5 комп’ютерів , встановлення операційної системи, офісних програм та драйверів займе 1 годину! Якщо ж все роботи «по чесному», то часу витратиться в 10 разів більше.

 

Далі буде…

Категорія: Конспект | Переглядів: 2254 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
05.04.2009
1. Наталія (gunza) [Материал]
А як на рахунок того, що накожному комп'ютері ми одержимо одну й туж саму оперційку? Кожен з комп'ютерів повинен бути оснащений своєю системою з певним номером,-наклейка на системному блоці.
Ответ: Теоретично так. І Ви можете встановлювати все як слід. Але, підійде час коли треба перевстановити операційну систему, чи то віруси, чи "любі учні" постаралися вивести систему з ладу... І ось тоді Norton Ghost дасть змогу Вам заощадити дорогоцінний час. Якщо Вам потрібно все за законом- можна створити копію - "зліпок" диску С, за допомогою вищезгаданої програми, для кожного комп'ютера класу. Зберегти його чи то на болванці, чи на іншому диску і використовувати для перевстановлення системи. Повірте, затрачаний час на створення даних копій, буде в пригоді в подальшій роботі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]