Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 26.04.2024, 17:07
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Категорії розділу

Новини сайту [185]
Тут будуть розміщуватися короткі новини з життя нашого сайту
Програмне забезпечення [16]
Інформація про програмне забезпечення яке можна використати на уроках інформатики
Конспект [44]
Цікаві та необхідні матеріали для вчителів інформатики
План-конспект уроків [8]
Плани-конспектів уроків інформатики, та все що використовується під час уроку
Наболіло [1]
Проблеми, вирішення, спори та інше.... Одним словом НАБОЛІЛЕ!

Календар

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Наша кнопка

Не забудьте розмістити нашу кнопку на Вашому сайті!
Сайт для підтримки вчителів інформатики


Друзі сайту

Сайт Старосалтівської гімназії Kачественный сервер шаринга, Большой выбор пакетов, Предложение для диллеров, Доступные цены http://shara.tv

Пошук

Користувальницький пошук

Наше опитування

Євроінтеграція?
Всього відповіли: 194

Архів записів

Банк ONLINE

Головна » 2009 » Січень » 29 » Що таке формат RSS?
12:36
Що таке формат RSS?
RSS - це формат, котрий використовується для швидкої публікації інформації, що часто оновлюється, наприклад, блоги, новини, подкасти.

RSS документи часто називають “фідом” (feed), тобто стрічкою, каналом, або інтернет-каналом. В ньому зазвичай міститься лише скорочена версія опублікованої новини - наприклад, урізана верхня частина, або окремі абзаци. таким чином, ця технологія дозволяє швидко сповіщувати читачів про оновлення на сайті, не змушуючи їх вручну заходити і перевіряти всі сайти, котрі вони читають регулярно. Погодьтесь, що це значна економія часу.


Отже, що треба зробити, щоб почати користуватись технологією RSS?
Встановити браузер (Firefox чи Opera) або програму для читання RSS / або зареєтруватись на сайті, що довзоляє читати RSS прямо в інтернеті - Google Reader, Netvibes, Яндекс.Лента та інші
Знайти на улюблених сайтах, які ви читаєте, посилання на їх RSS-стрічку. зазвичай воно виділене за допомогою помаранчевого значка або ж текстового рядка.
Додати адресу RSS-стрічки сайту до браузера, програми, або ж онлайнового читача. Все! Тепер ви можете дізнаватись про оновлення сайту за допомогою RSS.

Прочитати RSS-документ ви можете як за допомогою спеціальних програм-читачів, так і онлайн-сервісів. Схема цього досить проста - читач спочатку додає стрічку сайту у свою програму чи сервіс, а вона (програма) здійснює збір інформації. Історія цього формату досить недавня.

Перша версія RSS - RDF Site Summary (RSS 0.9) була використана на сайті my.netscape.com. В ході розвитку та реформування цього формату було зроблено RSS 0.91, та перейменовано технологію на Rich Site Summary. З невеликами змінами та апгрейдами формат протримався до версії 0.94. У вересні 2002 була презентована версія RSS 2.0 котра розшифровується як Really Simple Syndication і включає в себе всі попередні формати. Саме ця версія і використовується дотепер.

RSS як формат дав можливість розвинутись іншій технології - подкастингу. Якщо раніше ми були змушені користуватись різноманітними поштовими підписками, або ж вручну заходити на цікаві сайти, то тепер все набагато простіше, якщо використовувати технологію RSS. Майже всі сучасні інтернет-браузери вміють працювати з RSS - Internet Explorer 7, Mozilla Firefox, Opera, Thunderbird, Maxthon, Safari. Проте читачі зазвичай користуються або програмами - Feedreader, або ж онлайн-сервісами, котрі можна читати не залежно від місця (робота чи дім) - Google Reader, RSS.I.UA, Bloglines, Яндекс.Лента, та інші.

Якщо ж ви власник сайту, і хочете, щоб читачі теж дізнавались ваші новини за допомогою технології RSS, то ви можете скористатись популярним сервісом Feedburner. Він допоможе підрахувати кількість читачів та оптимізувати підписку для різних сервісів.

Отже, тепер Ви знайомі з системою повідомлень RSS. Тому не забудьте підписатися на новини нашого сайту. А це зробити легко, тільки натисніть ТУТ І ДО ВАС ПРИЙДЕ ЩАСТЯ!!!

за матеріалами сайту: http://blogoreader.org.ua/2007/11/05/what-is-rss/
Категорія: Конспект | Переглядів: 1776 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]