Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 19.04.2024, 08:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Категорії розділу

Новини сайту [185]
Тут будуть розміщуватися короткі новини з життя нашого сайту
Програмне забезпечення [16]
Інформація про програмне забезпечення яке можна використати на уроках інформатики
Конспект [44]
Цікаві та необхідні матеріали для вчителів інформатики
План-конспект уроків [8]
Плани-конспектів уроків інформатики, та все що використовується під час уроку
Наболіло [1]
Проблеми, вирішення, спори та інше.... Одним словом НАБОЛІЛЕ!

Календар

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Наша кнопка

Не забудьте розмістити нашу кнопку на Вашому сайті!
Сайт для підтримки вчителів інформатики


Друзі сайту

Сайт Старосалтівської гімназії Kачественный сервер шаринга, Большой выбор пакетов, Предложение для диллеров, Доступные цены http://shara.tv

Пошук

Користувальницький пошук

Наше опитування

Євроінтеграція?
Всього відповіли: 194

Архів записів

Банк ONLINE

Головна » 2009 » Січень » 29 » 10 ознак хорошого HTML-коду
12:48
10 ознак хорошого HTML-коду
Щоб код HTML, який ви пишете на своєму сайті, був хороший, недостатньо однієї тільки його валідності (validation - відповідність стандартам W3C - всесвітнього інтернет-консорціума). Щоб сайт виглядав професійно, код теж має бути гарно написаний і структурований, а не “зліплений, із того що було”. Розглянемо головні ознаки, котрі відрізняють хороший HTML код.

1. Правильно прописаний <!DOCTYPE html PUBLIC…..>. Хоч ця громіздка конструкція в самому верху сторінки і здається вам дивною, вона дає браузеру завдання - як правильно рендерувати (відображати) вашу сторінку, а також робить код валідним. Тому простим <html> не обмежитись.

2. Цілісна head секція. Тут також не обійтись одним <title>. CSS-стилі та Javascript мають бути в окремих папках, і викликатись у head як звичайне посилання.

<link rel="stylesheet" href="/css/style.css" type="text/css" media="screen" />

І стилі не просто викликаються, а й задається тип їх відображення - або звичайний стиль, або ж стиль для роздрукування сторінки (media=”print”). Favicon необов’язковий, але все ж потрібний елемент сайту, як я нещодавно писав. В блоці head також варто розмістити meta-теги, якщо ви вирішили їх використовувати. І одна з найважливіших деталей - якщо ви ведете статистику RSS за допомогою сервісу Feedburner, то в head обовязково треба прописати адресу вашого RSS, котра вже розміщена на Feedburner’i. Інакше картина ваших читачів буде дуже неповна.
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="http://feeds.feedburner.com/feed/" />

3. Унікальні стилі для окремих елементів. Наприклад, якщо ви хочете, щоб теги <h2> мали різні властивості, то можна зробити так: #home h2 {}. Тобто для кожної сторінки буде створено окремий стиль.

Те ж саме стосується лінків - не обов’язково, щоб вони всюди були лише жорстко синіми з підкресленням. Для меню створіть один стиль, для тексту - інший, і так далі, для кожного виду посилань: .menu a {}; .footer a {};

4. Семантичність. Семантичність -це коли код зрозумілий людині насамперед, а не машині. Саме тому слід створювати семантичний код, розмітка якого буде зрозуміла в першу чергу вам. Адже вам, як адміністратору, цим кодом потім управляти. Погодьтесь, що набагато легше керувати меню, коли воно має наступний вид:

<div id=”menu”>
<ul>
<li><a href=”index.php”>Home</a></li>
<li><a href=”about.php”>About</a></li>
<li><a href=”contact.php”>Contact</a></li>
</ul>
</div>

5. Загальний DIV для всього контенту. Вам буде набагато легше організовувати контент на сторінці, якщо всі блоки поміщені всередину одного загального DIV-тега, його зазвичай називають <div id=”wrap”>, <div id=”container”>. Особливо, якщо ширина сайту фіксована.

6. Найважливіший контент - в першу чергу. Якщо ваш сайдбар є лише навігацією або ж ще менш важливим контентом, то краще в коді помістити його нижче. А найважливішу інформацію - таку як новини, статті, події - наверх. Це стане ще одним, хоча й невеликим плюсом до SEO-оптимізації вашого коду.

7. Контент по частинам. Виокреміть контент, що часто повторюється на сторінках (header, footer, різні блоки) в окремі файли, і потім просто включайте їх у вигляді файлів.

Саме за таким принципом працює відома CMS Wordpress - сама сторінка index.php складається з набора функцій, що викликають певні розділи, такі як header.php, sidebar.php, footer.php, bottom.php, та інші в один кінцевий файл, котрий ви бачите.

8. Код з відступами. Набагато приємніше читати і редагувати код, котрий розділений ієрархічно - з відступами, так як у пункті № 4. Код. вирівняний align left жахливо читати ч швидко знайти потрібний вам рядок.

9. Ніяких стилів. Ваш HTML-код має створюватись для контенту, для інформації, а не для стилю. о можливості виключайте теги, котрі редагують стиль, з HTML-документу. Всі ваші стилі повинні знаходитись в окремому CSS-файлі та імпортовані в блоці <head>. Забудьте про <font>.

10. Правильний код - шлях до валідності. Насамкінець закривайте всі <img /> <br/> на кінці. Використовуйте © для значка ©, та аналогічні коди для інших символів. Не забувайте позакрвиати всі теги на сторінці, що ви відкрили.

за матеріалами сайту: http://blogoreader.org.ua/2008/01/08/10-signs-of-good-html-code/
Категорія: Конспект | Переглядів: 1855 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]