Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 20:49
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Категорії розділу

Новини сайту [185]
Тут будуть розміщуватися короткі новини з життя нашого сайту
Програмне забезпечення [16]
Інформація про програмне забезпечення яке можна використати на уроках інформатики
Конспект [44]
Цікаві та необхідні матеріали для вчителів інформатики
План-конспект уроків [8]
Плани-конспектів уроків інформатики, та все що використовується під час уроку
Наболіло [1]
Проблеми, вирішення, спори та інше.... Одним словом НАБОЛІЛЕ!

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Наша кнопка

Не забудьте розмістити нашу кнопку на Вашому сайті!
Сайт для підтримки вчителів інформатики


Друзі сайту

Сайт Старосалтівської гімназії Kачественный сервер шаринга, Большой выбор пакетов, Предложение для диллеров, Доступные цены http://shara.tv

Пошук

Користувальницький пошук

Наше опитування

Євроінтеграція?
Всього відповіли: 194

Архів записів

Банк ONLINE

Головна » 2009 » Жовтень » 14 » Про набір телефонних номерів
09:41
Про набір телефонних номерів

Нагадуємо, що з 14 жовтня Україна переходить на новий формат набору телефонних номерів. Усі вони стають з 11-значних 10-значними. І тепер для виходу на міжміську лінію замість вісімки треба буде набирати нуль. А подальший код набирати вже без нуля на початку.

Наприклад, якщо відома баба Параска Королюк з Тернопільської області вирішить з 14 жовтня зателефонувати до приймальні секретаріату президента, то їй не доведеться, як раніше, набирати 8-044-2262077. Тепер цей номер набирається так:0-44-226-20-77

І знайомий гудок вона тепер почує не після вісімки, а, знову ж таки, після нуля.

Аналогічна ситуація - з кодами мобільних операторів, які будуть набиратися за зразком 0-67-ХХХХХХХ або 0-50-ХХХХХХХ.

Новації придумані, насправді, не для того, щоб вигадати зайву мороку українським громадянам, звичним до старої системи. Вона має полегшити життя іноземним туристам, зокрема, тим, яких так чекають на "Євро-2012".

Справа в тому, що вихід на "міжмісто" через нуль - це стандарт для усього світу, окрім більшості пострадянських країн, та ще кількох держав Африки, розповів "Українській правді" колишній заступник міністра транспорту і зв'язку Олег Проживальский, який зараз працює директором з корпоративного управлiння та контролю МТС-Україна.

Закордонні номери тепер замість вісімки і десятки треба буде набирати через два нулі. Тобто, якщо баба Параска вирішить зателефонувати не Віктору Ющенку, а Бараку Обамі, то їй доведеться набирати не звичну послідовність: 8-10-1-202-4561111, а трішки інакше: 00-1-202-4561111

Прес-служба звертає увагу на те, що при здійсненні міжміського виклику нуль на початку номера повинен бути лише один. "При випадковому наборі другого поспіль нуля відбувається міжнародне з'єднання з відповідною тарифікацією. Просимо абонентів бути уважними при наборі номера", - зазначається в повідомленні прес-служби.

Якщо у вас в телефонах, мобільних або стаціонарних, номери збережені у старому форматі - 8 0YY ХХХХХХХ - то вам доведеться виділити час і повидаляти звідусіль вісімку, інакше номерами не можна буде скористатися.

Якщо ж всі номери збережені в міжнародному форматі, такому, який використовується при відправленні смс-повідомлень, а саме +380 YY ХХХХХХХ - то нічого змінювати не треба, номери працюватимуть і далі.

Так само не змінився порядок набору місцевих стаціонарних номерів. Тобто, з таксофону на київському вокзалі доведеться набирати звичні сім цифр.

Всі міжміські коди також збереглися, окрім Київської області, якій присвоїли код 045 замість спільного з Києвом коду 044. Експерти розповідають, що, наприклад, Біла Церква давно вже вичерпала свій п'ятизначний ресурс номерів, а для переходу на шестизначний не вистачало кодів.

Окрім того, у Київській області тепер не можна буде скористатися "коротким кодом". Наприклад, колись у Боярку можна було зателефонувати 8 298 ХХХХХ. Нині ж треба набирати 0 45 98 ХХХХХ.

Проте в інших областях правила короткого набору коду - через двійку - зберігаються. І можна буде, наприклад, з Вінниці набирати номер у Жмеринці за зразком: 0 232 ХХХХХ.

Зміниться також принцип набору так званих "номерів глобальних послуг": замість семизначного номеру такої служби в форматі 8 800 ХХХХХХХ або 8 900 ХХХХХХХ номери буде скорочено до шестизначних, а замість вісімки, закономірно, набиратиметься нулик.

"До нас надійшла рекомендація НКРЗ про те, щоб відсікали останню цифру таких номерів. А як буде відбуватися на практиці - ще невідомо", - зазначили у прес-службі "Укртелекому".

Іще одна перевага нової нумерації - це вивільнення ресурсу для набору коротких номерів. Раніше всі вони - 01, 03, 055 і таке інше - починалися з нуля. Тому трьохзначних номерів могло бути лише кілька десятків.

Весною 2009 року номери екстрених викликів було змінено на трьохзначні: 101, 102, 103. І тепер будь-якому таксі можна буде виділити свій тризначний номер - адже їх у кожному місті з'явиться близько тисячі. Всі вони в голові переплутаються, і буде весело.

"Компанії-перевізники та інші користувачі коротких номерів були, звісно, невдоволені, тому що в них ці номери були розрекламовані. Але в нас уже була велика черга із різних компаній, яким коротких номерів не вистачало", - розповів Олег Проживальський.

Описана вище реформа, за його словами, найвагоміший крок у чотирирічному плані реформування принципів нумерації, закінчити який планується 2010-2011 року. Далі планується запровадження додаткових служб з короткими номерами, запровадження збереження номера при зміні оператора і інші зворушливі обставини.

Зрозуміло, що всі оператори, мобільні і стаціонарні, були змушені витратитися на такі зміни. Наприклад, збитки компанії МТС-Україна від номерної реформи складають десятки мільйонів доларів.

Зокрема, компанії закупають нове програмне забезпечення, а також автовідповідачі, які повідомлятимуть вам, що ви набрали невірний номер.

Скажімо, "Укртелеком" обмежиться автовідповідачами, МТС близько трьох місяців надаватиме абонентам можливість телефонувати обома способами, а компанія "Київстар" надаватиме таку можливість "не менше місяця", повідомив її провідний спеціаліст зі зв'язків із пресою Сергій Товстенько-Забєлін.

Водночас, усі провідні компанії зв'язку пообіцяли, що на тарифи ця акція не вплине.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 1523 | Додав: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]