Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 19.03.2024, 11:54
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Категорії розділу

Новини сайту [185]
Тут будуть розміщуватися короткі новини з життя нашого сайту
Програмне забезпечення [16]
Інформація про програмне забезпечення яке можна використати на уроках інформатики
Конспект [44]
Цікаві та необхідні матеріали для вчителів інформатики
План-конспект уроків [8]
Плани-конспектів уроків інформатики, та все що використовується під час уроку
Наболіло [1]
Проблеми, вирішення, спори та інше.... Одним словом НАБОЛІЛЕ!

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Наша кнопка

Не забудьте розмістити нашу кнопку на Вашому сайті!
Сайт для підтримки вчителів інформатики


Друзі сайту

Сайт Старосалтівської гімназії Kачественный сервер шаринга, Большой выбор пакетов, Предложение для диллеров, Доступные цены http://shara.tv

Пошук

Користувальницький пошук

Наше опитування

Євроінтеграція?
Всього відповіли: 194

Архів записів

Банк ONLINE

Головна » Конспект
1.При вмиканні комп’ютера немає ніяких ознак роботи системи. Що слід зробити?

В першу чергу необхідно перевірити наявність струму в електричній мережі, правильність приєднання
кабелів живлення до системного блоку, чи ввімкнено фільтр або безперебійне джерело живлення.

2. При вмиканні комп’ютера контрольний індикатор на системному блоці горить, а сам
блок не працює і відсутні будь-які звукові сигнали. Що чинити в такій ситуації?

Така ситуація виникає тоді, коли розрядився чи не працює акумулятор на материнській платі, або вийшла з ладу мікросхема «Біос». В першу чергу необхідно вимкнути живлення, відк ... Читати далі»

Категорія: Конспект | Переглядів: 2024 | Дата: 30.01.2009 | Рейтинг: 4.5/2 | Коментарів (0)

Щоб код HTML, який ви пишете на своєму сайті, був хороший, недостатньо однієї тільки його валідності (validation - відповідність стандартам W3C - всесвітнього інтернет-консорціума). Щоб сайт виглядав професійно, код теж має бути гарно написаний і структурований, а не “зліплений, із того що було”. Розглянемо головні ознаки, котрі відрізняють хороший HTML код.

1. Правильно прописаний <!DOCTYPE html PUBLIC…..>. Хоч ця громіздка конструкція в самому верху сторінки і здається вам дивною, вона дає браузеру завдання - як правильно рендерувати (відображати) вашу сторінку, а також робить код валідним. Тому простим <html> не обмежитись.

2. Цілісна head секція. Тут також не обійтись одним <title>. CSS-стилі та Javascript мають бути в окремих папках, і викликатись у head як звичайне посилання.

<link rel="stylesheet" href="/css/style ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 1852 | Дата: 29.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарів (0)

RSS - це формат, котрий використовується для швидкої публікації інформації, що часто оновлюється, наприклад, блоги, новини, подкасти.

RSS документи часто називають “фідом” (feed), тобто стрічкою, каналом, або інтернет-каналом. В ньому зазвичай міститься лише скорочена версія опублікованої новини - наприклад, урізана верхня частина, або окремі абзаци. таким чином, ця технологія дозволяє швидко сповіщувати читачів про оновлення на сайті, не змушуючи їх вручну заходити і перевіряти всі сайти, котрі вони читають регулярно. Погодьтесь, що це значна економія часу.


Отже, що треба зробити, щоб почати користуватись технологією RSS?
Встановити браузер (Firefox чи Opera) або програму для читання ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 1771 | Дата: 29.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарів (0)

Щодня, при роботі на комп'ютері, відбувається робота з інформацією, що надходить з Інтернету, з переносних, лазерних дисків, флеш-пристроїв і та інших місць доступу, де перевірка на чистоту інформації не була проведена.

За своєю суттю, будь-який вірус, троян і інше шкідливе програмне забезпечення, яке проникає на ваш комп'ютер, виглядає як проста зміна інформації на жорсткому диску. Як вибудовування певної послідовності бітів при побудові програмного коду. Всі негарні наслідки, які вони можуть надавати, наприклад відкриття порту, що впливає на проникнення згодом, так само є банальною зміною інформації на жорсткому диску.
Таким чином, щодня, при виході в Інтернет або локальну мережу, нас підстерігає потенційна загроза. Це може бути вартим безповоротною втратою файлів, у гіршому разі системних або важливих особистих. Втратою контролю над ресурсами комп'ю ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 1635 | Дата: 29.01.2009 | Рейтинг: 1.0/1 | Коментарів (0)

Користувачі Інтернету знають, як іноді буває важко відірватися від сторіночок якого-небудь дуже цікавого порталу, де зібрана безліч корисних даних. І хоча сучасні технології кабельного Інтернету повсюдно набувають всього більшого поширення, багато хто до цих пір вимушений підключатися до Мережі за допомогою модемів. Витрачати гроші на просте читання може дозволити собі не кожен. А прочитати все одно ой як хочеться. Або навіть використовувати для подальшої роботи.

Що робити? Звичайно, можна зберегти декілька сторінок на жорсткий диск. Але якщо цих сторінок десятки, а то і сотні, і додатково зроблені у вигляді бази даних? Дуже скоро ви втомитеся кликати мишкою на іконі збереження сторінки, а потім просто зіб'єтеся з рахунку і елементарно заплутаєтеся.

Для заспокоєння нервів простих користувачів, хитрі програмісти придумали цілий клас утиліт, які доп ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 1862 | Дата: 29.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарів (0)

Історія знаку @ бере початок, нібито, ще в середньовіччі, коли ченці — хранителі стародавніх знань і рукописів — займалися перекладами і переписували трактати — у тому числі і написані на латині. У латині уживається сполучення "ad", що в перекладі на сучасний англійський означає "at" ("на", "в", "до") — і указує на приналежність, напрям і наближення. У шрифті, використовуваному ченцями, буква "d" мала невеликий "хвостик", що робило її схожою на цифру "6" в дзеркальному віддзеркаленні. Так "ad" досить швидко перетворилося на @.У XV столітті @ з'являється знов. Іспанські купці використовували цей знак як скорочене найменування міри вагів — "arroba" (це приблизно 11,52 кг або 25,40 фунтів)

Цікаво, що ц ... Читати далі»

Категорія: Конспект | Переглядів: 14077 | Дата: 28.01.2009 | Рейтинг: 4.4/9 | Коментарів (0)

Історія електронної пошти починається від часу створення І-т. Проект ARPA був створений для обміну інформацією на випадок військового нападу чи конфлікту з Радянським Союзом. Війна не відбулася, а між вузлами сітки, яка дуже швидко розросталася передавали військову інформацію. Проте дуже швидко основна маса інформації стала суто цивільною, оскільки службовці обмінювалися повідомленнями пр проведені вихідні, погоду, здоров'я і т.д. З появою технології WWW (гіпертекстових документів) електронна пошта стала найшвидшим, найдешевшим і найнадійнішим засобом зв'язку. Користувач комп'ютера під'єднаного до ІТ створює на спеціальному поштовому сервері свою поштову скриньку. Під'єднуючись до цього вузла він має можливість або переглядати надіслану йому кореспонденцію, або відправити свої повідомлення. Яке правило різні сайти дають різні можливості: з одних можна відпра ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 11930 | Дата: 28.01.2009 | Рейтинг: 3.5/11 | Коментарів (0)


Що дозволено і що не дозволено в Інтернеті
Інтернет є публічним місцем. Працюючи в онлайні, слід дотримуватися основних правил так само, як ви дотримуєтеся правил дорожнього руху, перебуваючи за кермом.

Закони стосуються й Інтернету
Хоча більшість законів було створено до того, як Інтернет набув широкого розповсюдження, дія законів розповсюджується і на Інтернет. Все, що є незаконним у повсякденному житті, є незаконним і в онлайні.

Надаючи безпрецедентні можливості для вільного спілкування, Інтернет водночас накладає й відповідальність. Зокрема, ви несете відповідальність за вміст і законність свого веб-сайту.
Авторське право


Авторське право захищає спосіб, в який ви втілюєте ідею в життя, але не саму ідею. Копіювати матеріали з Інтернету для використання в особистих цілях дозволено, але передавати та подавати ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 3379 | Дата: 27.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарів (0)


Антивірусна програма
Програма, розроблена для запобігання доступу зловмисних програм до системи. Виявляє заражені файли та видаляє або очищає їх від вірусів.

Блог
Публічний онлайновий щоденник. Веб-журнал (сторінка) у світовій мережі Інтернет, що містить суспільно доступну інформацію, що надається окремим особам.

Браузер
Програмне забезпечення, що використовується для знаходження і показу сторінок у Світовій мережі (веб-сторінок). Internet Explorer компанії Microsoft є основним браузером. До інших належать Netscape Navigator, Mozilla Firefox та Opera.

Чат
Форум для обговорень у реальному часі, де користувачі можуть писати повідомлення, що миттєво, одне за одним, відображаються на екрані. Нове повідомлення замінює попереднє, тобто видно лише останнє повідомлення.

Захист даних
Набір ... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 2168 | Дата: 27.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарів (0)

Шкільний WEB сервер на основі Small Http Server.
Локальна мережа в межах класу дає можливість не тільки спільного доступу до програмних ресурсів та документів, а й створення власного шкільного повноцінного вуб сервера з усіма послугами (електронна пошта, чат, форум, FTP доступ для завантаження файлів на сервер, а також повноцінного Web сервера з доменною адресацією.)
Для організації вищевказаної мережі найкраще (для новачка) взяти програму Small Http Server з сайту http://smallsrv.com/indexr.htmІнсталяційна частина займає трішки більше 100 кілобайт і дає можливість безкоштовного (некомерціного) використання. Автор продумав цікаву активізацію даного програмного продукту. В пункті реєстрації досить набрати користувач «Гражданин бывшего СНГ» а пароль наприклад 32 і Ви-повноправний, зареєстрований користувач даного програмного забезпечення.
А тепер детальніше, про його можливості.
Як сказано в документації до сервера -
... Читати далі»
Категорія: Конспект | Переглядів: 2023 | Дата: 23.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарів (0)

« 1 2 3 4 5 »